jueves, 25 de diciembre de 2014

CONXITA PIJUAN I CASADEVALL Remeiera de Llagostera

OLI DEL CREMAT
(ungüent)

Ingredients
• 1l d’oli
• 1 plat de naps de banya de bou
• 2 ous de pagès
• 4 brots de romaní
• 100 gr. de cera d’abella natural

Elaboració
En una olla de porcellana posem a escalfar l’oli d’oliva i hi tirem els naps de banya de bou nets, pelats i tallats a rodelles primes, Hi afegim dos ous sencers i quatre brots de romaní fresc que no hagin florit mai. S’ha de fer bullir tot a foc lent.
Quan els ingredients són rossos es treuen de l’olla. Dins l’oli, encara al foc, hi posem la cera fins que es desfaci. Ho colem i ho posem en pots.
Indicacions
S’usa per guarir cremades, regenera la pell i els teixits, per picades de vespa i medusa, panses, llagues a la boca, també suavitza la pell després de l’afaitat i calma les irritacions del bolquer dels nadons; el podem fer servir per untar el supositori o lavativa per tal que no faci mal i com a repel·lent de mosquits.

--------------------------------
Para ver el libro completo:
http://www.slideshare.net/ragonro66/llibre-conxita-pijoan


*El material que aquí se trabaja tiene un caracter informativo. En caso de duda consúltese con un facultativo. el autor de este blog no se hace responsable de los perjuicios ocasionados por la automedicación.


No hay comentarios:

Publicar un comentario